Co dělat, když musím mít zavřenou provozovnu z důvodu vládního nařízení souvisejícího s koronavirem? Jak platit zaměstnance? Mají pracovat? Zůstat doma? – pokud můžete a je to pro všechny zdraví bezpečné, přidělte zaměstnancům jinou práci v rámci zavřené provozovny
– v případě restaurací-zkuste přejít na jiný systém (rozvoz jídla, výdejní okénko, vyzvednutí jídla)
– pokud nevymyslíte žádný způsob, jak provoz zajistit jinými možnostmi, tak:
– zaměstnanci zůstávají doma s náhradou mzdy ve výši 100% průměrného výdělku (laicky řečeno, dostanou tolik jako za dovolenou)-týká se nuceně zavřených provozoven
– pokud musíte nechat zaměstnance doma a zavřít, protože nemáte z čeho vyrábět, nebo natolik klesl odbyt vašich výrobků, zaměstnancům přísluší 80% průměrného výdělku
Potřebujete poradit, jak postupovat dál? Obraťte se na nás, napište do komentáře.

Jsou to těžké časy, ALE! Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Držme za jeden provaz, dělejme vše pro ochranu zdraví svého i svého okolí, podporujme svoje podnikání, buďme ohleduplní a trpěliví!
Za JVL Lucka